Orättvis lag ska ändras

Insändare
PUBLICERAD:
Borde få köras i 45 km/h, tycker insändarna.
Foto: Magnus Carlsson

Vi är fyra elever från Rudenschöldskolan som tycker att det är extremt orättvist att mopedbilar får köra i 45 km/h medan EPA-traktorer bara får köra i 30 km/h.

Färre kommer trimma om man får köra fortare. Nu trimmar folk för att de tycker att det går för långsamt.

Skulle man göra om reglerna så att en A-traktor får köra i 45 kilometer i timmen på 2 000–3 000 varv så släpper man ut mindre avgaser vilket skulle hjälpa Sverige att minska utsläppen av farliga gaser som skadar vår miljö.

Men EPA-traktorer är störande och i vägen för trafiken. Ja, men om de får köra i samma hastighet som bilar i stan kommer de att störa mindre då de lättare kan hänga med i stadstrafiken och störa bilar och andra fordon mindre.

EPA-traktorer är säkrare en både mopedbilar och mopeder så då borde de få köra i samma hastighet. Det är säkrare att köra EPA-traktor då det är en gammal bil som är ombyggd medan mopedbilar endast är plast och en motor.

Fyra elever från Rudenschöldskolan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.