Hoppa till huvudinnehållet

Lidköpingsbo blir ny vd på Läckö slott

Publicerad:
Läckö slott har fått en ny vd - Jan Malmgren ersätter Magnus Lönnroth.
Läckö slott har fått en ny vd - Jan Malmgren ersätter Magnus Lönnroth. Foto: Daniel Strandroth

Nu är det klart vem som efterträder Magnus Lönnroth som vd på Läckö slott.

Stiftelsen skriver i ett pressmeddelande att Jan Malmgren har utsetts till ny vd för Stiftelsen Läckö Slott, och att han tillträder tjänsten den 1 mars.

Jan Malmgren är Lidköpingsbo och kommer närmast från Skaraborgs Kommunalförbund, där han är förbundsdirektör.

Jan Malmgren är född 1967 och uppväxt i Örebro. Han har disputerat i ekologi och har arbetat med hållbar samhällsutveckling i Örebro, Västerås och Varberg, innan han 2018 började som förbundsdirektör i Skaraborgs Kommunalförbund.

– Jag känner mig mycket hedrad över uppdraget att leda Stiftelsen Läckö Slott in i nästa fas, säger Jan Malmgren i pressmeddelandet och fortsätter:

– Det är verkligen en fin verksamhet som byggts upp under lång tid, kring ett av norra Europas finaste besöksmål. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och alla duktiga medarbetare förvalta det goda arbetet, och att vidareutveckla platsens värden.

Jan Malmgren efterträder Magnus Lönnroth, som för ett år sedan meddelade att han lämnar uppdraget som vd i början av 2021, efter 20 år på tjänsten.

Artikeltaggar

Läckö slottLidköpingNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.