Hoppa till huvudinnehållet

Klart med ny samhällsbyggnadschef i Essunga

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@nlt.se
Essunga kommun har gjort klart med en ny samhällsbyggnadschef.
Essunga kommun har gjort klart med en ny samhällsbyggnadschef. Foto: Mattias Olsson

Essunga kommun har gjort klart med en ny samhällsbyggnadschef. Hennes namn är Cecilia Trolin, och hon kommer att tillträda sitt nya jobb den 1 januari, det meddelar kommunen på sin hemsida.

Cecilia Trolin kommer närmast från ett jobb som projektledare på Riksbyggen, men rollen som samhällsbyggnadschef är inte helt ny för henne, då hon tidigare jobbat som just samhällsbyggnadschef i Färgelanda kommun.

Trolin har en lantmäteriutbildning och har bland annat jobbat som funktionschef på lantmäteriet. Hon har även jobbat som strateg på avdelningen för strategisk samhällsplanering i Uddevalla kommun.

– Jag lockas av det lilla, en kommun som är liten till invånarantalet och att det innebär närhet till det mesta såsom politiker, tjänstemän och framförallt kommunens invånare, säger Cecilia Trolin till Essunga kommuns hemsida.

Kommundirektör Anna Liedholm är glad att det nu är klart med en ny samhällsbyggnadschef.

– Det känns fantastiskt bra. Det är verkligen glädjande, vi ser verkligen fram emot att Cecilia ska börja hos oss 1 januari. Vi hade kanske inte räknat med att ha någon klar redan till årsskiftet, så det känns verkligen bra att det har blivit så. Men vi har inte låtit hastigheten att rekrytera gå före kvalitén, säger Anna Liedholm.

Essunga kommun har stått utan samhällsbyggnadschef sedan Annika Repo Wallman lämnade uppdraget i maj. Nu står det klart vem som blir hennes ersättare.

Artikeltaggar

Anna LiedholmCecilia TrolinEssunga kommunNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.