Hoppa till huvudinnehållet

Vilken härlig pingissuccé - våra tre lag i division 3 slåss om seriesegern

Publicerad:
Essungas Wang Qing tog full pott i helgens seriespel i division 3.
Essungas Wang Qing tog full pott i helgens seriespel i division 3. Foto: Peter Hallbäck

Bordtennis

Div 3 västsvenska nordöstra -

IFK FALKÖPING B-ESSUNGA

3-8

Essunga fick en smakstart i Herrljunga med en bekväm 8-3-seger på lördagen.

Efter en jämn inledning ryckte Essunga till 5-3 inför dubblarna där man bara släppte ett set och saken var klar.

Så gick det i matchen - här finns alla lokala resultat och tabeller

Wang Qing vann som vanligt sina tre singlar men tappade faktiskt ett set...

Matcherna, Falköpings spelare först: Samuel Andersson-Johan Eriksson 3-2, Ayman Abu Khalifa-Wang Qing 1-3, Karl Ericsson-Tomas Andersson 3-1, Karl-Uno Ericsson-Hans Johansson 0-3, S Andersson-H Johansson 0-3, K Ericsson-W Qing 0-3, A Khalifa-T Andersson 3-1, K-U Ericsson-J Eriksson 0-3, K Ericsson/K-U Ericsson-W Qing/T Andersson 0-3, A Khalifa/S Andersson-H Johansson/J Eriksson 1-3, S Andersson-W Qing 0-3.

HERRLJUNGA-ESSUNGA

3-8

Essunga är fortsatt obesegrat och har sju poäng efter fyra matcher.

En härlig start förstås men man fick ändå slita lite mot Herrljunga i lördagens andra match.

Tre matcher gick till fem set där Essunga vann samtliga.

Matcherna, Herrljungas spelare först: Joakim Eriksson-Johan Eriksson 3-1, Magnus Fogelström-Hans Johansson 1-3, Martin Johansson-Leif Kjellström 3-1, Simon Stenkvist-Wang Qing 0-3, J Hermansson-W Qing 0-3, M Johansson-H Johansson 1-3, M Fogelström-L Kjellström 2-3, S Stenkvist-J Eriksson 0-3, J Hermansson/M Fogelström-J Eriksson/H Johansson 3-1, M Johansson/S Stenkvist-W Qing/L Kjellström 2-3, J Hermansson-H Johansson 2-3.

– Div 3 västsvenska nordvästra -

BORTAN-GÖTENE/TOR

4-8

Götene/Tor inledde lördagen med en skön 8-4-seger på hemmaplan. Stod 3-3 efter sex singlar som blev 5-3.

Var sin dubbelseger innebar 6-4 men hemmalaget tog hem de båda avslutande singlarna.

Notervärt att Pär-Johan Ekman vann alla sina tre singlar i raka set.

Matcherna, Bortans spelare först: Henry Quach-Niklas Lundgren 3-0, Leo Ivarsson. Pär-Johan Ekman 0-3, Ronny Olsson-Jörgen Andersson 3-0, Patrik Dannberg-Johan Larsson 3-2, R Olsson-P-J Ekman 0-3, L Ivarsson-J Andersson 0-3, P Dannberg-N Lundgren 2-3, R Olsson/P Dannberg-N Lundgren/J Andersson 3-1, H Quach/L Ivarsson-P-J Ekman/J Larsson 1-3, H Quach-P-J Ekman 0-3, R Olsson-J Larsson 1-3.

SKAGERSVIK-GÖTENE/TOR

3-8

Götene/Tor tog en ny seger på lördagen och såg till att det bara är matchkvot som skiljer laget från serieledningen.

Klara 8-3 mot Skagersvik imponerar. Alla spelare bidrog men notera att Pär-Johan Ekman återigen vann sina tre singlar i raka set.

Matcherna, Skagerviks spelare först: Martin Fröjd-Jörgen Andersson 3-0, Thomas Aksu-Pär-Johan Ekman 0-3, Alexander Flyckt-Niklas Lundgren 0-3, Bill Grundel-Johan Larsson 0-3, M Fröjd-J Larsson 3-2, A Flyckt-P-J Ekman 0-3, T Aksu-N Lundgren 0-3, B Grundel-J Andersson 3-2, T Aksu/B Grundel-P-J Ekman/J Larsson2-3, A Flyck/M Fröjd-J Andersson/N Lundgren 1-3, M Fröjd-P-J Ekman 0-3.

CARLSTAD-IFK LIDKÖPING

1-8

IFK gjorde processen kort med fyrpoängaren Carlstad. Men det ska ändå påpekas att tre av de fyra första singlarna avgjordes i fem set där IFK vann alla tre.

Det knäcket Carlstad för sedan gick det smärtfritt fram till en 8-1-seger.

Matcherna, Carlstads spelare först: Samuel Hagberg-Nils Willén 2-3, Mattias Carlsson-Lukas Angelsiöö 2-3, Joakim Gudmunds-Tomas Vänerfors 3-1, Robin Larsson-Andreas Angelsiöö 0-3, S Hagberg-A Angelsiöö 2-3, J Gudmunds-L Angelsiöö 0-3, M Carlsson-T Vänerfors 0-3, R Larsson-N Willén 0-3, M Carlsson/R Larsson-A Angelsiöö/T Vänerfors 0-3.

KRISTINEHAMN-IFK LIDKÖPING

2-8

Klara siffror så klart men notera att hela nio av tio matcher gick till fyra set.

Men IFK:s seger var förstås aldrig i fara och laget hakar nu på i toppen och är bara en pinne från serieledning.

Matcherna, Kristinehamns spelare först Fredrik Nordgren-Nils Willén 0-3, Nicklas Boström-Lukas Angelsiöö 1-3, Lars Haglund-Tomas Vänerfors 1-3, Elias Adlerborn-Andreas Angelsiöö 1-3, F Nordgren-A Angelsiöö 1-3, L Haglund-L Angelsiöö 1-3, N Boström-T Vänerfors 3-1, E Adlerborn-N Willén 3-1, Robert Kupferschmied/E Adlerborn-L Angelsiöö/N Willén 1-3, F Nordgren/L Haglund-A Anglesiöö/T Vänerfors 1-3.

Artikeltaggar

BordtennisEssunga kommunEssunga Södra BTKGöteneGötene/TorIFK Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.