Friskola går före kommunal verksamhet

Insändare
PUBLICERAD:

Socialdemokraterna välkomnar privatägda Olinsgymnasiets avsikter att etablera sig i Götene.

Tyvärr vill Alliansen ++, med det ledande partiet Götenes Framtid, att etableringen ska ske till vilket pris som helst på bekostnad av kommunal verksamhet.

Vi ser gärna Olins i Götene, men istället för att en gymnasial friskola ska välja och vraka bland kommunägda fastigheter, vill vi se till att våra egna behov av lokaler är tillgodosedda först. Men det säger alltså de borgerliga partierna och Götenes Framtid nej till.

Frågan är viktig för skattebetalarna. Det finns risk att Olinsgymnasiet får hyra en utvald kommunägd fastighet vilket kan få till följd att kommunen själv måste bygga nytt. Vi vill inte tro att det kan ske, men risken är uppenbar.

För några år sedan ville en privatägd grundskola flytta in i Ljungsbackensskolan, trots att det pågick full kommunal verksamhet i lokalerna. Även då fanns det borgerliga partier som ville överlåta en fullt fungerande skola till ett kommersiellt företag.

Man kan undra vems intressen Alliansen ++ bevakar egentligen, väljarnas eller en privat friskola?

Socialdemokraterna Götene

Maritha Hellqvist, vice ordförande nämnden för utbildning, kultur och fritid.

Åsa Karlsson, oppositionsråd.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.