Hoppa till huvudinnehållet

Älg röjde runt i bostad i Linköping

Publicerad:
En älg tog sig in i en bostad i Linköping. Arkivbild.
En älg tog sig in i en bostad i Linköping. Arkivbild. Foto: Pernilla Wahlman/TT

En älg tog sig på måndagsförmiddagen in i en bostad i Linghem i Linköping. Där stapplade den runt och lämnade sedan huset innan polispatrull och kommunjägare hunnit dit. Polisen uppger att älgen "röjt runt en hel del" inne i huset innan den försvann men personen som bodde där kom inte till skada utan barrikaderade sig i ett rum i väntan på polis.

– Personen var hemma och blev såklart rädd. Personen lyckades låsa in sig i ett rum och ringa till oss, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till Corren.

Artikeltaggar

ÄlgBrott & blåljusLinköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.