Hoppa till huvudinnehållet

Så tänker niorna om gymnasieskolan i Götene

Publicerad:
Liljestensskolan i Götene.
Liljestensskolan i Götene. Foto: Jens Fritzson

De elever som nu går i årskurs 9 blir de första som kan gå på Olinsgymnasiet Götene som startar i augusti 2021. NLT snackade med några elever på Liljestensskolan och frågade om de kan tänka sig att studera på den nya skolan.

<strong id="strong-17eb5029463a7a5e837f0c8cb49f94f6">Lucas Kvist: – Nej, det är inte aktuellt. Jag ska läsa i Lidköping eftersom min morsa bor där. Samtidigt tycker jag att det är väldigt bra för Götene att få ett gymnasium.</strong>
Lucas Kvist: – Nej, det är inte aktuellt. Jag ska läsa i Lidköping eftersom min morsa bor där. Samtidigt tycker jag att det är väldigt bra för Götene att få ett gymnasium.
<strong id="strong-c9f6965e4a9962aceb7bd76e8414ab44">Melwin Johansson: </strong>– Det blir antingen estet eller samhäll för min del. Många rekommenderar Lidköping så det lutar åt det.
Melwin Johansson: – Det blir antingen estet eller samhäll för min del. Många rekommenderar Lidköping så det lutar åt det.
<strong id="strong-880fc9273f6aee97633186b76e93f2a7">Nils Widegren: </strong>– Jag kommer nog att välja Lidköping, mest för känslan att byta stad och träffa nya människor.
Nils Widegren: – Jag kommer nog att välja Lidköping, mest för känslan att byta stad och träffa nya människor.
<strong id="strong-179e1cd5f93353c7cab6dc5da9e14438">Tilde Andersson:</strong> – Ja, jag har faktiskt tänkt lite på det, framförallt barn- och fritidsprogrammet. Eftersom jag bor i Götene är det praktiskt samtidigt som jag slipper pendla.
Tilde Andersson: – Ja, jag har faktiskt tänkt lite på det, framförallt barn- och fritidsprogrammet. Eftersom jag bor i Götene är det praktiskt samtidigt som jag slipper pendla.
<strong id="strong-d825964f6e23f56736208f55cc68c37f">Lisette Gustavsson: </strong>– Jag tror inte det. För min del känns det mer socialt att gå i Lidköping istället för en mindre skola.
Lisette Gustavsson: – Jag tror inte det. För min del känns det mer socialt att gå i Lidköping istället för en mindre skola.
KLART: Gymnasieskola får starta i GöteneSkolchefen efter beskedet om gymnasieskolan i Götene: "Det blev ett glädjetjut"

Artikeltaggar

GöteneLiljestensskolanNyheterOlinsgymnasietSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.