Viktigt med dialog om utveckling av Kinnekulle

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Fleischmann

”Utveckling av turismen kring Kinnekulle”.

Nyligen kunde vi läsa i NLT om att Götene kommun startar en utredning med syfte att stärka turismen kring Kinnekulle. Bakgrunden är att intresset för Kinnekulle ökat i år, besöksantalet har stigit.

Vi utgår från att utredningen syftar till att Kinnekulle ska kunna ta emot fler besökare, på ett sätt så att det inte påverkar dig som kommuninvånare. Kinnekulle är en turistmagnet och det är viktigt att kommunen investerar så att det gynnar inte minst våra näringsidkare, men även ortsbefolkningen. Fler turister till kullen bör medföra fler arbetstillfällen.

Vi är medvetna om att fler turister belastar om vi inte hanterar det ökande intresset på rätt sätt. Många besöker Utsikten och dess servering, men just det området kan göras mer gästvänligt. Hamnområdet i Hällekis är ett annat exempel som lockar och här är potentialen stor att öka besöksfrekvensen. Badplatserna i Källby och Blomberg kan utvecklas så dom blir säkra för alla. Många besöker Stenbrottet och även där kan vi göra mer för att öka trivseln.

Vi tycker att det är positivt att kommunen nu utreder förutsättningarna för turismen kring Kinnekulle.

Men främst värnar vi att situationen ska vara bra för dig som är kommuninvånare och här är dialogen viktig framöver.

Åsa Karlsson (S) oppositionsråd Götene

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.