Filsbäcks intresseförening - vilken märklig förening

Insändare
PUBLICERAD:

Inte utan att det skaver en del när jag läser uttalande av föreningens styrelseledamot i NLT.

Bor det inga barn i Filsbäck? Troligen inte så många att det är ekonomiskt försvarbart att hålla Filsbäck med ett eget fritids.

Frågan blir ju så mycket mer intressant när man nu ser vilka förändringar som kan komma på orten. Den nya vägen öppnar för en nybyggnation av stora mått. Hur ser föreningen på att det kan komma bli lite drag i sovstaden? Där är ni inte med och debatterar.

Det som gör mig förbannad är er syn på det HVB-hem kommunen nu avser att förlägga till fd fritids.

Vad tror ni ska hända? Vad är det som skrämmer er? Att er styrelseledamot gör uttalandet att "..men vi vill inte ha in det i vår lilla tätort."

Vad är detta för ett uttalande? Står en enig styrelse bakom dessa ord? Vad säger medlemmarna i intresseföreningen om styrelsens agerande?

Och jag hoppas verkligen att det inte finns enda unge i Filsbäck som mår dåligt och kan ha nytta av ett HBV-hem. För den ungen lär väl inte få komma hem över helger, för ni vill väl inte ha sådana barn i er lilla tätort?

Jag känner ungar som bor på HVB-hem, jag känner folk som bor i Filsbäck, men jag är endast bara rädd för befolkningen i Filsbäck. Denna vidriga uppfattning "..men vi vill inte ha in det i vår lilla tätort."

Skärp er, ni som står bakom denna uppfattning.

Jörgen Larsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.