Hoppa till huvudinnehållet

Fler ska arbeta heltid inom vård och omsorg – projektledare tillsätts

Publicerad:
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kommunstyrelsen i Götene har beslutat att gå vidare med Heltidsresan, där syftet är att fler ska arbeta heltid inom vård, omsorg och skola. Nu har en projektorganisation och projektledare tillsatts.

Kommunal och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är eniga om att heltid ska vara norm för anställda inom välfärden och att fler ska arbeta heltid. Det ska leda till minskat behov av visstidsanställningar och ökad jämställdhet.

Fram till årsskiftet

Det är ett arbete som nu ska intensifieras i Götene kommun. En projektorganisation har sjösatts och projektet har även bytt namn till Helhetsprojektet.

För att få arbetet framåt har Johan Sälleberg, ekonom för äldreomsorgen, tillsatts som projektledare fram till årsskiftet. Han ska leda det operativa arbetet och leverera resultat till kommunstyrelsens arbetsutskott som är projektägare.

Enligt en beräkning skulle det betyda 56 ytterligare årsarbetare om alla tillsvidareanställda inom Kommunals grupper i Götene kommun går upp till heltid.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)KommunalNyheterPolitikSKRVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.