Hoppa till huvudinnehållet

Vänerveckan ställer om och blir digital

Publicerad:
navens fyr fyller 150 ŒrvŠnern skŠr šar vatten mŒsar segelbŒtcopyright©Thomas KŸhnel/NLT
navens fyr fyller 150 ŒrvŠnern skŠr šar vatten mŒsar segelbŒtcopyright©Thomas KŸhnel/NLT Foto: copyright©Thomas KŸhnel/NLT

Vänerveckan har dragit igång men årets evenemang blir inte som vanligt. Istället för stora folksamlingar blir arrangemanget digitalt.

Mellan 22 - 30 augusti är det Vänerveckan. Evenemanget brukar vara en uppskattad tillställning där Vänerns alla 13 kommuner är med och arrangerar.

Men istället för att ställa in har arrangörerna valt att ställa om och göra Vänerveckan digital.

– Förhoppningsvis når vi en stor räckvidd via Vänerveckans webbsida och Facebooksida där Väner-kommunerna och Vänermuseet kommer att dela tips, inspiration, information och häpnadsväckande fakta om livet i, vid och på Vänern, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare, Vänersamarbetet.

Roland Peterson är koordinator för Vänerveckan och menar att fokus kommer att ligga på skolorna även i år.

– Likt tidigare år lägger vi även fokus på skolorna för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan, säger Roland Peterson.

– Det kommer att arrangeras ett särskilt program för skolor som innebär att Vänermuseets miljövetare kommer ut på besök till utvalda skolor, med sitt mobila sommarlabb ”Hållplats Vänern”. Tillsammans med eleverna kommer Vänermuseet att undersöka livet i vattnet. På så vis får eleverna får lära sig mer om vad som finns under ytan i Vänern

Artikeltaggar

LidköpingNyheterVänermuseetVänerveckan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.