Hoppa till huvudinnehållet

Kevin Hansen tvåa i VM-premiären - Timmy missade pallen två gånger om

Publicerad:
Kevin Hansen fick med sig en pallplacering från VM-premiären i Höljes.
Kevin Hansen fick med sig en pallplacering från VM-premiären i Höljes.

Det blev en småstrulig start för bröderna Hansen när rallycross-VM i helgen inleddes i värmländska Höljes.

Men - lillebror Kevin nådde en andraplats i den andra deltävlingen.

– Att få med sig en pallplats från Höljes känns underbart, säger Kevin Hansen.

Den rådande coronapandemin har gjort att premiären av rallycross-VM blivit förskjuten, men i helgen var det till slut dags för Timmy och Kevin Hansen att återigen ställa sig på startlinjen.

Värmländska Höljes stod som värd när den första deltävlingen avgjordes på lördagen och den andra på söndagen. Någon succé i premiären blev det inte för förarna från Götene, men Kevin Hansen körde åtminstone till sig en andraplats i den andra deltävlingen.

"Jobbat hårt"

Kevin Hansen valde att ta jokersvängen direkt i söndagens final och kunde på det andra varvet ta sig från en sjätte- till en fjärdeplats. Där blev 22-åringen kvar fram till det sista varvet, då han knep ytterligare en placering och var trea över mållinjen.

En placering som förbättrades ytterligare då Johan Kristoffersson, tvåa över mållinjen, straffades med ett tidstillägg för att ha kört på banmarkeringar.

– Vi har jobbat hårt efter i går då vi inte hade den riktiga farten. Det gav resultat i dag och att få med sig en pallplats från Höljes känns underbart, säger Kevin Hansen i C More:s tv-sändning.

På lördagen missade Kevin Hansen finalen efter att ha slutat femma i sin semifinal.

Tung start

För storebror Timmy, som i fjol tog hem hela VM-serien för första gången i karriären, stannade det vid en sjätteplats på lördagen samt en missad final på söndagen. Timmy gick några duster med inte minst Andreas Bakkerud i söndagens semifinal, men marginalerna var inte på Götene-förarens sida.

– Vi jobbade hårt för att hitta några saker att förbättra. Vi hittade några, men har några detaljer kvar att jobba på, säger Timmy Hansen.

Redan nästa helg avgörs den tredje och fjärde deltävlingen i rallycross-VM, då i Finland.

Artikeltaggar

Kevin HansenRallycrossTimmy Hansen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.