Hoppa till huvudinnehållet

Första målet för Peterson – hyllas av lagkamraterna

Publicerad:
Jacob Peterson hyllas som ett utropstecken av FBK-spelarna.
Jacob Peterson hyllas som ett utropstecken av FBK-spelarna. Foto: Carl-Oscar Lysander

Redan i den första perioden i sin andra FBK-match fick Jacob Peterson göra sitt första mål. Centern har hyllats av både spelare och ledare som försäsongens utropstecken.

– Klart att det är skönt att höra det, ler Peterson efter 3–2 mot Leksand.

Färjestad dominerade stort den första perioden och var flera nummer större än Leksand. 2–0 efter en period var i underkant. Där först Jacob Peterson rundade Leksandsmålvakten Janne Juvonen och enkelt gjort 1–0. Per Åslund avslutade perioden med att göra mål i powerplay.

– Jag tror nog det var en passning från Viksten där, han såg mig framför mål och det var väldigt bra gjort. Jag kunde bara ta den runt målvakten och lägga in pucken, skönt att få göra första målet, säger Peterson som hade en assist i första träningsmatchen mot Västerås.

Färjestad dominerade även i början av den andra perioden där Gustav Rydahl tidigt i perioden åkte sig fri och satte pucken i nättaket bakom Juvonen. Därefter tog sig Leksand in i matchen och det dröjde inte länge innan värmlänningen Mattias Göransson reducerade.

– Vi var starka i den första perioden och spelet satt verkligen. Vi tog lite utvisningar och det ihop med att vi inte spelade på samma nivå gjorde att Leksand kunde ta sig in matchen. Passningstempot var inte lika bra.

"Trivs väldigt bra"

Det blev ytterligare en reducering från Leksand, i den tredje perioden, men närmare än så kom aldrig Leksand.

– Det var bara andra matchen för säsongen och då kan det bli lite ojämna prestationer. Vi får ta det steg för steg, det är ändå längesen som vi spelade matcher regelbundet.

Peterson lämnade Frölunda för en centerroll i Färjestad och efter två spelade matcher är det tydligt att Peterson blir en tongivande spelare. Både spelare och ledare i Färjestad har hyllat honom.

– Jag trivs väldigt bra i Färjestad och i Karlstad, lagkamraterna är sköna och jag gillar staden dessutom, då är det lättare att trivas och då syns det på isen också.

Speciellt möte

På lördag väntar en ny match. Den här gången står Petersons förra lag Frölunda för motståndet.

– Det blir lite speciellt, jag ser jättemycket fram emot att få spela den matchen. Jag hoppas att jag kan göra ett mål till, ler han.

FBK-tränaren Johan Pennerborn hyllar lagets första period men var inte nöjd med spelet i fem mot fyra.

– Vi spelar bra ishockey, men det syns tidigt i andra perioden att vi går ner i tempo. Det speglar av sig i powerplay-spelet också. När vi får chansen att spela fem mot fyra så går vi ner oss i tempo, vi slog av på takten.

I lördagens match mot Frölunda lär det krävas en bättre insats än den mot Leksand.

– Mot Frölunda behöver vi behålla samma kvalité som vi hade i första perioden, över hela matchen.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJacob Peterson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.