Hoppa till huvudinnehållet

Skolorna i Essunga gör som i våras

Publicerad:
I nästa vecka är det skolstart i för eleverna i Essunga kommun.
I nästa vecka är det skolstart i för eleverna i Essunga kommun. Foto: Mattias Olsson

I nästa vecka är det dags för skolstart i Essunga kommun. Det kan bli ett annorlunda år, och kommunens skolor ska jobba på ett liknande sätt som man gjorde under våren.

– I grunden är det samma upplägg som varit under våren, samtidigt som vi nu vet mer än vad vi gjorde då, säger Tina Hededal, chef utbildningssektor i Essunga kommun.

Samtliga tre skolor i kommunen drar igång sin verksamhet på tisdag.

– Inga vårdnadshavare och syskon kommer att vara med under uppstarten. Vi kommer inte ha några gemensamma samlingar utan det sker i klassrummen med klassen. Eventuellt skulle något typ av träff kunna ske utomhus. I klassrummen kommer bänkarna att dras isär och idrott ska ske utomhus i möjligaste mån, säger Tina Hededal.

Man kommer även att fortsätta med de extrainsatta bussar till skolskjutsen på samma sätt som under våren, för att ge eleverna mer utrymme på bussarna.

Skollunchen kommer även den fortsättningsvis att serveras till eleverna en och en, istället för att de får ta själva.

– Sedan är det viktigt att fortsätta följa restriktionerna. Att hålla avstånd och tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Det gäller att vi håller i, håller ut och håller avstånd, säger Tina Hededal.

En förändring mot våren är att man nu kommer att tillåta bad, vilket inte gjordes under våren.

Känner ni er bra förberedda?

– Ja. Vi hade inga utbrott i vår verksamhet under våren eller sommaren. Vi känner att våra rutiner har fungerat väl. Händer det något så får vi agera utifrån den situationen. Men vi är bra förberedda.

Du känner ingen oro?

– Det är annorlunda tider. Vi måste vara på tå. Även om jag inte känner någon oro så måste vi vara på tå, det krävs av oss.

Information kommer även att komma ut på kommunens hemsida.

Artikeltaggar

Bredöls skolaEssunga kommunJonslunds skolaNossebro skolanNyheterTina Hededal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.