Hoppa till huvudinnehållet

Klart med 500 miljoner till nyhetsmedier

Publicerad:
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) välkomnar att EU-kommissionen godkänt regeringens stödpengar till medierna. Arkivbild.
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) välkomnar att EU-kommissionen godkänt regeringens stödpengar till medierna. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

EU-kommissionen har godkänt regeringens förslag till 500 miljoner kronor i stöd till allmänna nyhetsmedier till följd av coronakrisen. Förslaget fanns med i en extra ändringsbudet i maj. Regeringen har nu beslutat om utformningen av stödet.

Ett redaktionsstöd införs som ska ges till nyhetsmedier med behov av ekonomiskt stöd och ska användas för den redaktionella verksamheten. Det ska ges till dagspress, gratistidningar, webbaserade medier och nyhetsverksamhet i radio- och tv-kanaler. Det träder i kraft den 13 augusti.

Artikeltaggar

Amanda LindEUEU-kommissionenNäringslivSverige

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.