Sabuni: Återuppta migrationssamtalen

Inrikes/utrikes
PUBLICERAD:
Nyamko Sabuni (L) vid återuppta migrationsförhandlingarna. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT

"Låt oss försöka på nytt", skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni om de strandade migrationsförhandlingarna i en debattartikel i Dagens Nyheter. Hon uppmanar Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att åter sätta sig vid förhandlingsbordet.

I artikeln beskriver Sabuni migrationsförhandlingarna som "ett viktigt initiativ som ingav hopp" och skriver att "vår bild är att vi för några dagar sedan var nära en uppgörelse och att de skillnader som kvarstod inte är omöjliga att överbrygga".

Hon varnar också för riskerna att tänka kortsiktigt och skriver att utan en uppgörelse kan Sverigedemokraterna eller Miljöpartiet få oproportionerligt stor makt över migrationspolitiken.

Sabuni motsätter sig volymmål för invandringen, vilket hon avfärdar som verkningslöst. I stället föreslås tillfälliga uppehållstillstånd och striktare försörjningskrav. "Svensk migrationslagstiftning ska inte göra Sverige mer attraktivt än något annat land", skriver hon.