• idag
  30 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skara sjuder av engagemang

Insändare
PUBLICERAD:

En promenad i innerstaden av den tusenåriga stiftshuvudstaden Skara är, som i alla städer, inte som vanligt. En pandemi har drabbat världen och affärsinnehavares kunder uppmanas av myndigheter att stanna hemma. Idrottsföreningar som är beroende av biljettintäkter har fått ställa in sina matcher och allt från matmarknader till konserter är lagda på is.

Trots det, eller kanske tack vare det, synliggörs ett otroligt engagemang och entreprenörskap tydligare än någonsin. Företagare och handlare anpassar sig till digitala möten och visningar. Restauranger erbjuder hemkörning av mat, framförallt till de som inte kan eller bör besöka något av alla de matställen Skara erbjuder. Föreningar visar fantastiska initiativ; med matinköp och att gå ärenden åt riskgrupper mm.

Längs gatorna i centrum finns det knappt några lediga lokaler, butiker och verksamheter är mer serviceinriktade än någonsin, nya företag och föreningar startas och prova på dagar får en stadig ström av nyfikna intressenter.

Listan kan göras lång med allt det positiva som finns i Skara. Tillsammans kan vi som lever och verkar i staden och kommunen hjälpas åt att lyfta det positiva för att göra Skara ännu bättre. Alla som vill är varmt välkomna att hjälpa till och tillsammans bygger vi bilden av Skara!

Styrelsen för Företagarna Skara

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.