• idag
  30 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lär av Varberg, Lidköping

Insändare
PUBLICERAD:
Tomt på Framnäsbadet.
Foto: Thomas Kühnel

En viktig del av mitt liv är regelbunden motionssim, minst en gång i veckan. Normalt har vi skaraborgare det välbeställt med möjligheter att simma. Varje kommun med självaktning har en simhall, och en del har också utomhusbassäng.Nu i coronatider har det blivit annorlunda. Tyvärr har Framnäsbadet stängt och hindrar härigenom ett stort antal människor, både barn och vuxna, från en viktig friskvårdsaktivitet.Vid ett besök på västkusten pockade min simabstinens på, det blev ett besök på Simstadion i Varberg. Här var det öppet, om än med vissa restriktioner. Det blev en härlig simtur i salt havsvatten. Utöver simturen blev det en studie i hur man kan hantera coronakrisen och ändå hålla öppet. Så här har Varbergs kommun löst problemet:• Det får vara max 75 personer inne samtidigt, och man får bada max tre timmar.• I kassan finns 75 stycken plastband att fästa på handleden på varje person som löser entré.• Vid utpassering lämnas bandet tillbaka. Ett enkelt sätt att hålla räkning!• Är alla band slut i kassan får nya gäster vänta tills någon är på väg ut.Kanske något för Lidköpings kommun att ta efter...?Simmande Götenebo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.