Kraemer visade återigen sin klass

Simsport
PUBLICERAD:
Henrik Kraemer från LGSS går en ljus framtid till mötes.
Foto: Thomas Kühnel
Henrik Kraemer från Lidköpings GSS fortsätter att vara snabb i vattnet.
Det visade han på nytt under RM-tävlingarna i Borås.

Coronapandemin har slagit hårt mot det mesta i samhället och idrotten är ju inget undantag. För simsporten har såväl USM, JSM som SM ställts in i sommar, men när restriktioner och rekommendationer lättade en aning valde Svenska simförbundet ändå att arrangera RM (Riksmästerskap).

Kraemer och Torén

RM arrangerades av en rad klubbar på olika platser runt om i Sverige och Lidköpings GSS skickade två av sina simmare, Henrik Kraemer och Klara Torén, till Borås för att tävla med SK Elfsborg i deras i 50-metersbassäng.

Mest imponerade, precis som vanligt, Henrik Kraemer som simmade 100 meter fjärilsim på tiden 58,97 och 200 meter fjärilsim på tiden 2.14,68. Resultat som innebär att Kraemer kan gå på sommarledigt med vetskapen om att han är Sveriges snabbaste 15-åring på fjärilsim.

Lidköpings GSS hade även sju simmare från A-gruppen på plats i Skövde för att tävla i deras 25-metersbassäng. Alla simmare gjorde bra ifrån sig och det slogs flera personliga rekord.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.