Hoppa till huvudinnehållet

Årets spelning i Håle-Tängs kyrka

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
The Harversters gjorde årets spelning i Håle-Tängs kyrka.
The Harversters gjorde årets spelning i Håle-Tängs kyrka. Foto: Emma Hjorth

"Gå, gå såningsman gå, ut att den ädla säden så". Mer passande psalm kunde nog inte sjungas i pausandakten när såningsmännen och skördemännen, eller rättare sagt The Harvesters, framträdde i musik i sommarkväll i Håle-Tängs kyrka.

Precis som vid förra onsdagens premiär av musik i sommarkväll tog de eftertraktade platserna till föreställningen slut i ett nafs. På grund av coronapandemin får bara 50 personer vistas i kyrkorna. Därför bokas biljetter till konserterna via telefon till pastoratets kantorer, måndagen och tisdagen innan själva föreställningen. Tjugo över tio på måndagen var kantor Eva-Maria Malmeviks platslista full.

The Harvesters visade sig vara riktigt i sitt esse. Tillsammans bjöd de på ett axplock av svängiga countrylåtar som gjorde det svårt för åhörarna att sitta still i bänkraderna.

– Det här är årets spelning. Och vår enda, sade sångaren och gitarristen Jerker Anerös innan de drog igång.

The Harvesters består av Stefan Fredriksson, gitarr, Fredrik Andersson, bas, Anders von Tell, "kolåda", Jerker Anerös, sång och gitarr samt Henrik Rubensson, sång, piano och dragspel.
The Harvesters består av Stefan Fredriksson, gitarr, Fredrik Andersson, bas, Anders von Tell, "kolåda", Jerker Anerös, sång och gitarr samt Henrik Rubensson, sång, piano och dragspel. Foto: Emma Hjorth

Visst märktes det att musikerna hade ett uppdämt behov av att få spela inför publik genom den energi och glädje som utstrålades tillsammans med låtarna framme vid altaret.

Präst för kvällen var Thommy Hallin som under aftonbönen bland annat berättade om de två förlorade sönerna. Eva-Maria Malmevik svarade för orgelspel under tidigare nämnda psalm Tänk, vilken underbar nåd.

Nästa onsdag kommer Grästorpssonen Anders Sparlund tillsammans med vännen Sebastian Olsson att framföra programmet Ted Gärdestad i våra hjärtan. Detta sker i Fridhems kyrka och precis som vid alla av årets musik i sommarkväll-konserter gäller platsbokning.

Artikeltaggar

Anders SparlundEva-Maria MalmevikFamiljFredrik AnderssonGrästorps kommunHåleHåle-Tängs kyrkaJerker AnerösMeraNöje/KulturThe HarvestersThommy Hallin

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.