Hoppa till huvudinnehållet

Countryartisten Mats Rådberg är död

Publicerad:
Countrysångaren Mats Rådberg har avlidit, 72 år gammal, rapporterar Aftonbladet. Arkivbild.
Countrysångaren Mats Rådberg har avlidit, 72 år gammal, rapporterar Aftonbladet. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Countrysångaren Mats Rådberg har avlidit, 72 år gammal. Det bekräftar artistens bror för Aftonbladet.

Mats Rådberg var en pionjär inom svensk country och nådde med låtar som "Peta in en pinne i brasan" listframgångar på 1970- och 1980-talet. 1977 deltog han i Melodifestivalen med låten "Du och jag och sommaren".

Han är även känd för sitt samarbete med musikgruppen Rankarna – där hans bror Anders Rådberg är en av medlemmarna. Brodern berättar för Aftonbladet att Mats Rådberg avled natten till lördagen, efter en tids sjukdom.

– Det är alldeles för tidigt, och vi är många som är helt förtvivlade, säger Anders Rådberg till tidningen.

Artikeltaggar

AftonbladetNöje/KulturSverige

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.