Snälla, klipp inte gräs

Insändare
PUBLICERAD:
Mängder av blommor och insekter är beroende av ängen.
Foto: Adam Ihse/TT

Hej, ni ansvariga för gräsklippningen (både i kommun och i privata sammanhang).

Jag har redan sett kortklippta gräsmattor längs med cykelvägar och andra vägar, bredvid bostadshus och i nästan alla trädgårdar, gräs som inte måste klippas! När man inte låter gräset växa blir det svårt för naturen att utveckla ängar, speciellt i stadsmiljön.

Fjärilar, humlor och bin och andra insekter är i stort behov av öppna gräsytor som blir till äng för att kunna överleva. Dessa bidrar till en bättre miljö, och de spelar stor roll i ekosystemet. Och nej, det behöver inte se ovårdat ut bara för att man inte hugger av grässtråna. En enkel ändring kan leda till en mycket mer insektsrik mångfald!

Snälla, för en framtid för barnen, klipp inte gräset! Och kommunen kan ju alltid föregå med gott exempel.

Från ett barn som är rädd om miljön!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.