Tänker om - Hamnstadens vårdcentral provtar i tält

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Hamnstadens vårdcentral tänker om när det gäller covid-19-testerna. Istället för inomhus kommer provtagningen att ske i tält utanför vårdcentralen.

I veckan har covid-19-provtagning för personer med milda symptom inletts på vårdcentraler i Västra Götaland. På Närhälsans vårdcentraler i Lidköping, Guldvingen och Ågårdsskogen, sker provtagningen utomhus, men Hamnstadens vårdcentral planerade för ett annat upplägg där covid-19-provtagningen skulle äga rum på ett separat våningsplan under vårdcentralen. Det skulle dock innebära att besökare på väg till provtagning måste använda samma ingång och trapphus som övriga patienter.

– I och med att vi kommer att ha tidsbokning är vår bedömning att det inte ska bli någon köbildning eller någon ansamling av personer och att det därför inte är något problem att använda trapphuset, sa verksamhetschef Per-Anders Björk i onsdagens NLT.

Nu har man emellertid ändrat sig. Provtagningen ska istället ske i tält mittemot ingången, uppger vårdcentralen på sin hemsida där man också uppmanar besökare att tänka på att hålla avstånd vid eventuell köbildning. Fortfarande är det tidsbokning som gäller.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.