Hoppa till huvudinnehållet

Så blir feriepraktiken i Essunga

Publicerad:
Ett 50-tal ungdomar erbjuds praktik över sommaren i Essunga kommun.
Ett 50-tal ungdomar erbjuds praktik över sommaren i Essunga kommun. Foto: Mattias Olsson

Trots att det varken fanns plats inom äldrevården, hemtjänsten eller barnomsorgen på grund av coronaviruset, så står det nu klart att ett 50-tal ungdomar ändå kunnat erbjudas feriepraktik över sommaren.

– Ja, vi har precis sytt ihop de sista platserna och kan erbjuda ett 50-tal ungdomar plats. Det är ett bra resultat med tanke på att vi blivit begränsade i att kunna skaffa platser, säger arbetsmarknadssekreteraren Maria Radivoj.

Arbetsmarknadssekreteraren Maria Radivoj är nöjd över hur många ferieplatser Essunga kommun har kunnat erbjuda.
Arbetsmarknadssekreteraren Maria Radivoj är nöjd över hur många ferieplatser Essunga kommun har kunnat erbjuda. Foto: Mattias Olsson

Ett 50-tal ungdomar har alltså erbjudits att få feriepraktik till sommaren. Ifjol var det 67 personer som hade feriepraktik.

Praktiken pågår mellan vecka 25-33, där var och en får feriepraktik under två veckor på totalt 60 timmar.

– Nu är jag nöjd. Jag får tacka alla som hjälp till att fixa extra platser, mina kollegor och inte minst ungdomarna som har varit både flexibla och förstående för situationen, säger Maria Radivoj.

Artikeltaggar

Essunga kommunFeriepraktikMaria RadivojNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.