• idag
  30 sep
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bra med 40 km/tim i Filsbäck

Insändare
PUBLICERAD:

Svar till “Mopeder får köra fortare än bilar”.

Ett litet förtydligande till ovanstående insändare i NLT onsdagen den 27 maj.När det gäller ditt påstående att mopeder får köra fortare än bilar behövs kanske ett klargörande. Det finns två kategorier av mopeder. Klass 1 mopeder eller s.k. EU-mopeder som får köras i max 45 km/tim. De måste också vara registrerade med nummerplåt bak. Den andra kategorin är klass 2 mopeder. De får bara gå i max 25 km/tim och behöver inte vara registrerade.På en gång- och cykelbana vilket det är genom Filsbäck (ej “mopedväg”, finns inget som heter så) får inte klass 1 mopeder köras, utan de skall framföras på vägen och då gäller hastighetsbegränsningen 40 km/tim även för dessa. Däremot klass 2 mopeder får köras på en gång- och cykelbana, om det inte finns en tilläggstavla som säger “Gäller även moped”, men de får ju bara köras i max 25 km/tim. Sedan gäller det att dessa regler efterföljs och det kan nog vara lite si och så med det. Men detta borde vara en uppgift för polisen att övervaka.Sedan tycker jag att 40 km/tim genom Filsbäck är bra, inte minst för de boende i området.BEA

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.