• söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Politisk nepotism i Skara?

Insändare
PUBLICERAD:

Skara kommun delar ut ett flertal stipendier och priser och många föreningar lever närmast uteslutande på de kommunala bidrag som förmedlas. Kommunen framstår som alla goda gåvors givare, och föreningarna blir beroende.

Ett av Skara kommuns priser, som delas ut av kultur och fritidsnämnden, är byggnadsvårdspriset. Priset går i år till förutvarande vice ordföranden i Skara kommunfullmäktige. Det behöver i sig inte vara fel, man ska inte exkluderas bara för att man är politiskt aktiv, men priset delas som sagt ut av kultur och fritidsnämnden där dessutom vinnarens son är andre vice ordförande. Finns det så få kandidater till detta pris att politikerna behöver dela ut det till varandra? Är det en present från den politiska ledningen till minoriteten?

Vad är kriterierna för att bli utnämnd som Skara kommuns byggnadsvårdspristagare? Lite intressant är det, för priset borde väl innebära att värdet på fastigheten ökar? Räcker det med att man målat om sitt hus? Jag tvättade mina fönster häromdagen, räcker det?

Fredrik Öhrberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.