Hoppa till huvudinnehållet

Källby gård får ett gott betyg: "Vi är jättestolta"

Publicerad:
Reporter Jens Fritzson
Jens Fritzson
jens.fritzson@nlt.se
Källby gård har haft Skolinspektionens blickar på sig.
Källby gård har haft Skolinspektionens blickar på sig. Foto: Jens Fritzson

Högsta betyg inom tre av fyra områden och ett gott omdöme överlag.

Så kan Skolinspektionens rapport om Källby gård sammanfattas.

Kvalitetsgranskningen har genomförts för att titta på verksamhetens kvalitet i förhållande till mål och andra riktlinjer.

I granskningen har Skolinspektionen bedömt skolans arbetssätt inom fyra områden: rektors ledarskap, undervisning, trygghet och studiero samt bedömning och betygssättning.

Inom varje område bedöms om skolan uppfyller framtagna kvalitetskriterier i hög utsträckning, i flera delar eller i låg utsträckning.

Ris och ros för Götene kommun i skolgranskning

En anmärkning

Tre områden får högsta betyg (i hög utsträckning). Rektors ledarskap får näst högsta betyg (i flera delar) och där lyfts det fram ett förbättringsområde.

Skolinspektionen skriver att det sker ett arbete kring jämställdhet på skolenheten, men att arbetet inte är tillräckligt strategiskt utformat. Det arbetet ska förbättras ytterligare, berättar rektor Gabriel Hukvist som är nöjd med resultatet.

– Vi är jättestolta eftersom vi inte får något underkänt betyg i granskningen. Om det inte är ett stort A så är det i alla fall ett litet A.

Anledningen till att det blev ett bra betyg? Enligt Hukvist spelar flera faktorer in.

– Vi arbetar väldigt målmedvetet, har höga förväntningar oavsett om det gäller personal eller elever, och strävar efter att våra elever ska nå så långt som möjligt. Sedan har vi ett oerhört professionellt lärarkollegium där alla är behöriga samtidigt som vi har haft en låg personalomsättning de senaste åren.

Prästgårdsskolan får godkänt av Skolinspektionen

Artikeltaggar

Götene kommun (org)KällbyKällby gårdNyheterSkola och utbildningSkolinspektionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.