Hoppa till huvudinnehållet

Folkan flyttar duken till Folkets park – filmvisningar planeras senare i maj

Publicerad:
Här planeras filmvisningar. Jan Kjellberg, Folkets park, tillsammans med Ericson och Linus Karlström från Folkets hus.
Här planeras filmvisningar. Jan Kjellberg, Folkets park, tillsammans med Ericson och Linus Karlström från Folkets hus.

Biografverksamheten på Folkan i Lidköping kommer att vara fortsatt stängd åtminstone till och med juli. Men det finns ändå planer finns på att visa film.

– Vi måste ha lite guldkorn att glädjas åt, säger verksamhetschef Annacarin Öman.

Coronapandemin och de restriktioner och riktlinjer som följt av den har satt stopp för den reguljära biografverksamheten inne på Folkan och Röda kvarn, ett stopp som nu har förlängts till och med juli efter beslut av Folkets hus-föreningens styrelse. Men det finns ändå ljusglimtar framöver för filmälskare i Lidköping. Folkan planerar nämligen att likt många andra verksamheter i coronatider flytta ut sin verksamhet. Mobil utrustning finns och den tänker man rigga upp i Folkets park där det finns förutsättningar både för distansering och för att kontrollera antalet besökare.

– Vi kommer att testköra i början av nästa vecka och senare i maj blir det visningar där, säger verksamhetschef Annacarin Öman.

Det planeras för visningar av både barn- och vuxenfilm. Det förstnämnda är möjligt då det går att skapa biomörker inne i hangaren även tidigt på dagen. När det gäller vuxenfilm går det också att ha sena visningar under bar himmel om vädret tillåter.

– Vi ska testa lite olika varianter, säger Annacarin Öman.

Uteblivna intäkter har lett till en pressad ekonomisk situation för Folkan, men utomhussatsningen görs inte i huvudsak av den anledningen; man räknar inte med att den ska generera något betydande ekonomiskt tillskott.

– Men vi vill ju göra något med film även om vi inte kan vara i våra lokaler. Vi känner att vi måste ha lite guldkorn att glädjas åt, säger Annacarin Öman.

Artikeltaggar

Annacarin ÖmanCoronavirusetFilmFolkets parkLidköpingLidköpings Folkets husNöje/KulturNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.