Hoppa till huvudinnehållet

Nämnd positiv till friskoleetablering i Götene

Publicerad:
Isabella Carlén: "Vi är positiva till deras ansökan och anser att det inte innebär ekonomiska, organisatoriska eller pedagogiska konsekvenser för kommunen." Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nämnden för utbildning, kultur och fritid ställer sig positiv till att Olinsgymnasiet etablerar en friskola i Götene.

Det beslutades vid det senaste nämndsmötet.

Olinsgymnasiet har sedan tidigare lämnat in en ansökan till Skolinspektionen om att få bedriva en fristående gymnasieskola med fem yrkesförberedande program i Götene från och med läsåret 2021/2022.

Wejshag efter S-anmärkningarna: "Ingen big deal för mig"

Skolinspektionen har därför vänt sig till nämnden för att ta del av deras åsikt och om de godkänner Olinsgymnasiet som huvudman för skolan.

Klart: Här är gymnasieprogrammen för Campus Götene

Jakande svar

Frågan avhandlades vid nämndens senaste möte. Efter votering (sju röster mot fyra) blev det ett jakande svar.

– Vårt beslut bygger på att vi inte har något att erinra mot att Olinsgymnasiet etablerar sig i Götene kommun. Vi är positiva till deras ansökan och anser att det inte innebär ekonomiska, organisatoriska eller pedagogiska konsekvenser för kommunen. Det här ska kunna funka, säger Carlén och fortsätter:

– Sedan får vi se vad Skolinspektionen säger, det är ju trots allt de som fattar beslutet om Olinsgymnasiets ansökan blir godkänd. Men vårt svar lägger de in i sin bedömning.

Hälften på distans

Noterbart är att hälften av ledamöterna deltog på nämndsmötet via videolänk.

– Det gick alldeles utmärkt och det var inga som helst problem att se och höra varandra. Det var spännande att prova videofunktionen, säger Carlén.

Nya rektorer till Olinsgymnasiet: "Drömvärvningar"

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)OlinsgymnasietPolitikSkola och utbildningSkolinspektionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.