• tisdag
  26 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi USA-bilsentusiaster tar avstånd från nedskräpningen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Sören Turesson

Som de flesta kanske har observerad, har det i helgen varit lite stökigt i våran lilla stadskärna.

Lördag 2020-03-28 skulle årets Power vårmarknad arrangeras i Sparbankens Arena. Detta är en av årets första träffar för oss USA-bilsentusiaster. Då möts 1 000-tals individer för att köpa-sälja, dela åsikter, visa upp sina fina fordon och helt enkelt ha kul.

Corona viruset har dödat detta evenemang, som alla andra tillställningar i hela landet. Kjelle ”Power” (ordförande för ACCS Sverige) beklagade detta, men uppmanade oss att starta V8an och åka ut en sväng på eget begär. Hålla avstånd, cruisa runt och träffas under kontrollerade former.

Vi följde denna uppmaningen och åkte in till Lidköping vid 12-tiden på lördagen. Vid arenan var det folktomt men annars fungerade det som en helt vanlig lördag med massor av svenssons som umgicks på torget, i affärer med mera (trots pandemin). Nån enstaka USA-bil mötte vi, hälsade med ett leende och åkte vidare. Man blev riktigt glad av detta och kände att nu är det vår.

Men… På eftermiddagen urartade denna trevliga dag sig till ett helvete. Då kom de med helt andra intressen än vad vi har, som är rädda om våra fordon, till Lisch för att fästa, dunka plåt och skräpa ner arenan och resten av vår fina stad. Vi svängde ner till arenan och beskådade eländet, men åkte snabbt därifrån. De som så absolut inte får förknippas med USA-bilsentusiaster hade samlat sig där. Ska inte gå in i detalj angående detta men det såg ut som en krigszon.

Jag/vi som gillar veteranfordon ber hela Lidköping om ursäkt för detta och hoppas att ni inte förknippar oss med denna sortens ”raggare”. Vi tar starkt avstånd för denna gruppen.

Sorry folks.

Stolt medlem av ACCS Sverige

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.