Hoppa till huvudinnehållet

De tillverkar skyddsvisir till vården: "En samhällsnyttig insats"

Publicerad:
Anton Jansson och Kenneth Magnusson från dagverksamheten i Götene har gjort ett stort jobb den senaste tiden. Här visar de upp skyddsvisir som de har tillverkat.
Anton Jansson och Kenneth Magnusson från dagverksamheten i Götene har gjort ett stort jobb den senaste tiden. Här visar de upp skyddsvisir som de har tillverkat. Foto: Jens Fritzson

Det råder brist på skyddsutrustning inom vården.

Då står dagverksamheten i Götene för en viktig insats genom att tillverka skyddsvisir.

I början av veckan inleddes arbetet och idén till att börja tillverka engångsvisir har man hämtat från ett Youtube-klipp.

– Vi gjorde några prototyper och kom fram till ett bra koncept. Vården använder i första hand certifierad utrustning, men när den tar slut kan man använda dessa. Man får ta till de medel som finns, berättar Roger Börjesson som är stödassistent och teamledare på dagverksamheten på Järnvägsgatan i Götene.

Runt 500 visir

Kenneth Magnusson och Anton Jansson från dagverksamheten har gjort ett stort jobb den senaste tiden. Tillsammans har de tillverkat runt 500 skyddsvisir och många har levererats till vårdcentralen i Götene.

– Jag tycker att det är roligt att vi kan hjälpa till och göra en samhällsnyttig insats i dessa tider, menar Kenneth.

– Det går bra och jag tycker det är roligt, säger Anton.

Arbetet inleddes i förra veckan och i dagsläget har man tillverkat runt 500 visir.
Arbetet inleddes i förra veckan och i dagsläget har man tillverkat runt 500 visir. Foto: Jens Fritzson

Framöver ska arbetsstyrkan dubbleras.

– Från och med tisdag kommer det att vara fyra stycken från dagverksamheten som kommer att jobba med detta, säger Roger Börjesson.

Artikeltaggar

Daglig verksamhetGöteneGötene kommun (org)Nyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.