• idag
  25 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vad är det som raggarna inte förstår?

Insändare
PUBLICERAD:

I Lidköping ställdes powermarknaden i arenan in med anledning av coronapandemin, ändock så såg man att det hölls en cruising på våra gator. Hur är det möjligt?! Uppmaningen att hålla sig hemma och inte resa runt i landet för smittspridningens skull när flera människor från olika städer samlas och drar runt smittan nochaleras!

Man såg fulla människor i klungor stå lite varstans på stan, i grillköer bildades klungor utan tanke på avstånd med ölburken i näven och utanför matbutiker. Jag och andra kunder vände på kundparkeringen.

Dödssiffran i Sverige stiger, sjukhusen sliter för att rädda liv, än är inte vårdpersonalen där att de behöver välja vem som ska dö och vem som ska få leva för att respiratorerna inte räcker som i andra länder. Det räcker att använda huvudet och tänka till lite.

1. X blev smittad i går, men kommer inte veta om det förrän 14 dagar senare.

2. X tror han är frisk och smittar tio personer om dagen.

3. De tio personerna tror de är ok, de reser, går omkring och i sin tur smittar 100 personer.

4. Dessa 100 tror de är friska och smittar i sin tur 1 000 personer.

5. Ingen vet vem som är ok eller vem som kan smitta dig.

Hoppas det går att förstå varför det är så viktigt att bete sig som man kan vara smittbärare och då smitta andra.

Jag hoppas Lidköpings kommun tar sitt förnuft till fånga och blåser av sommarens power big meet, och att cruisingbilarna håller sig hemma, det är rena vansinnet att samla så mycket folk även om det är utomhus och även om det klingar av innan dess så är det för nära inpå eftersom forskare vet att det kan blåsa upp en omgång till.

Det här är på riktigt det handlar om liv och död och ta hand om varandra, inte fortsätta skämta och vifta bort och prioritera nöjen och prata om ekonomiska kriser, fundera i stället över ditt egenansvar till att få stopp på detta, det handlar om liv eller död och att underlätta för våra hjältar vårdpersonalen som går till jobbet för oss, det krävs bara att man använder sunda förnuftet.

Lidköpingsbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.