Hoppa till huvudinnehållet

SPF Kvänum provar walk and talk

Publicerad:
SPF Kvänums styrelse hade möte i det fria.
SPF Kvänums styrelse hade möte i det fria. Foto: Åsa Mwansa

Styrelsen för SPF Seniorerna Kvänum tar till nya grepp för att kunna ha sina styrelsemöten. Under torsdagsförmiddagen samlades ledamöterna vid Oltorps friluftsområde.

I vanliga fall har seniorerna sin samlingslokal på Tornumsgården, men eftersom alla äldreboenden nu har stängt både för besök och träffar blev det till att komma med nya idéer.

– Vi har ganska mycket att planera och diskutera. I vanliga fall har vi tio månadsmöten och tio styrelsemöten per år. Dessutom spelar vi bowling och boule, och genomför resor, säger ordförande Janne Larm.

Så det fick bli ett möte utomhus istället, för att minska smittspridning och kunna hålla avstånd. Den fulltaliga styrelsen med elva ledamöter samlades vid Oltorp. Tanken var från början att de skulle promenera, men så fick de samsas med en grupp barn, så de höll sig vid redskapen bredvid parkeringen.

Det var en del punkter på dagordningen att gå igenom. Mycket handlar om hur situationen ska hanteras framöver och om hur många möten som ska ställas in.

– Mitt förslag är att vi ställer in programmet till och med sista maj. Sen får vi träffas på nytt i början på juni, säger Janne Larm.

Artikeltaggar

KvänumMeraSPF Seniorerna

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.