Hoppa till huvudinnehållet

Essungas kommundirektör: "Blev inte tagna på sängen"

Publicerad:
Anna Liedholm är inte överraskad att coronasmittan tagit sig in i verksamheten för vård och omsorg.
Anna Liedholm är inte överraskad att coronasmittan tagit sig in i verksamheten för vård och omsorg. Foto: Mattias Olsson

Coronasmittan har tagit sig in i Essunga kommuns verksamhet för vård och omsorg. Ett besked som inte direkt förvånade kommundirektör Anna Liedholm baserat på den utveckling som har varit.

– I vår beredskapsplan har vi planerat utifrån att något sådant här skulle kunna ske, även om vi naturligtvis hoppats att vi skulle slippa det. Så vi har inte blivit tagna på sängen av detta utan vi har haft det med oss i våra planer, säger Anna Liedholm.

Hon förstår att en viss oro kan sprida sig.

Coronasmitta i kommunens verksamhet: "Vi går inte ut med specifika fall"

– Vår kommun följer ju i mångt och mycket utvecklingen som är i Skaraborg, så i takt med att en kris blir värre så kan det ju leda till en ökad oro, men det har vi också med i våra kris och beredskapsplaner.

Att läget förändras snabbt kräver mycket planerande, samtidigt som man måste vara beredd att ändra något snabbt då det kan komma nya riktlinjer från en dag till en annan.

– Vi följer myndigheternas riktlinjer och föreskrifter, vilket är det viktigaste vi kan göra eftersom det är omöjligt att förutse vad som ska ske.

– För 14 dagar sedan såg det helt annorlunda ut, så det gäller att planera långsiktigt, samtidigt som man måste vara snabb och anpassningsbar i detta läge som vi befinner oss i, säger Anna Liedholm.

På sin hemsida har kommunen information om coronaviruset, men också en text där man uppmanar invånarna att hjälpa varandra för att minska smittspridningen. Där går det bland annat att läsa följande:

"För att minska smittspridningen är det nu viktigt att vi alla hjälps åt och håller avstånd till varandra i alla sammanhang oavsett om vi tillhör riskgruppen eller inte och oavsett om vi har symtom eller inte."

Artikeltaggar

Anna LiedholmEssunga kommunNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.