Hoppa till huvudinnehållet

Nya rektorer till Olinsgymnasiet: "Drömvärvningar"

Publicerad:
Thomas Roos och Olof Lindblad blir nya rektorer för Olinsgymnasiet. Thomas i Götene och Olof i Skara.
Thomas Roos och Olof Lindblad blir nya rektorer för Olinsgymnasiet. Thomas i Götene och Olof i Skara. Foto: Privat

Olinsgymnasiet växer och stärker nu upp ledningsorganisationen med nya rektorer.

Från augusti blir Thomas Roos rektor för Olinsgymnasiet Campus Götene och Olof Lindblad blir rektor för Olinsgymnasiet Skara.

– Thomas och Olof är drömvärvningar för mig och jag ser båda som viktiga ankare i Olinsgymnasiets framtida utveckling, säger huvudmannen Kristian Wejshag.

Thomas Roos är hemmahörande i Hangelösa. Han startade sin yrkeskarriär inom tillverkningsindustrin och tjänstesektorn men efter akademiska studier klev han in i utbildningsvärlden 2001.

Thomas började då som studie- och yrkesvägledare på Katedralskolan i Skara och har sedan dess bland annat verkat som rektor inom Vuxenutbildningen i Skaraborg, med ansvar för yrkesutbildningar.

"Ser väldigt stora möjligheter"

Han ser fram emot utmaningen att bygga upp en helt ny gymnasieskola med fokus på yrkesutbildningar, där även vuxna ska kunna få sin yrkesutbildning.

"Jag ser väldigt stora möjligheter till att utveckla ett koncept med utbildningar i mycket nära samverkan med det lokala närings- och arbetslivet, där stora delar av lärandet ska ske", säger Thomas.

Han har goda erfarenheter från tidigare arbete med yrkesutbildningar i Götene.

"Att jag sedan ett år är bosatt i Götene kommun inspirerar mig än mer. Att få bidra med detta i sin egna hemkommun är naturligtvis extra roligt".

Klart: Här är gymnasieprogrammen för Campus Götene

Startade skola i Mariestad

Olof Lindblad är i sin tur hemmahörande i Skara och har arbetat med skola sedan 2002. I grunden är han lärarutbildad SO-lärare.

Även Olof har varit verksam i Skara och då som lärare och rektor på Lärokällan. 2010 startade Olof, tillsammans med vännen Mårten Bremer, Ekhamraskolan i Mariestad.

I dag driver man även Lillängskolan och tillsammans har de två skolenheterna 360 elever och 42 anställda.

"En stor inspiration till tjänsten är att, tillsammans med andra som brinner för skola och utbildning, kämpa med att få elever att uppleva glädjen i att lyckas nå utbildningens- och sina individuella mål. Jag ser i och med detta en stor och inspirerande utmaning att vara delaktig i att utveckla och driva Olinsgymnasiet framåt", säger Olof.

Artikeltaggar

GöteneKristian WejshagOlinsgymnasietSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.