Dödsfallet vid Ryds grottor – mordrubriceringen gäller tills dödsorsaken klarlagts

Publicerad:
En Skövdebo hittades död i närheten av Ryds grottor i lördags kväll. Foto: Roland Svensson

Brottsrubriceringen mord står fortfarande kvar gällande den döda man som hittades i närheten av Ryds grottor i Skövde i lördags. "Den kommer att gälla tills vi fått klarhet i dödsorsaken. Vi inväntar obduktionen" säger polisen Daniel Lundgren.

Utredningen kring vad som hänt den Skövdebo i 55- 60-årsåldern som hittades död i närheten av en vandringsled vid Ryds grottor i lördags kväll fortsätter. Tidigare i veckan sade Daniel Lundgren, tillförordnad gruppchef för grova brott i Skövde, till SLA att det inte fanns något som stärker brottsmisstanken.

Obduktion inom kort

På torsdagen är läget oförändrat. Man inväntar fortfarande obduktionen och utlåtandet från rättsmedicin.

– Brottsrubriceringen mord står kvar tills vi fått dödsorsaken. Vi har fått information om att obduktionen ska genomföras inom kort.

Ingen kriminell koppling

– Det har under utredningens gång inte tillkommit något nytt som förändrar vår inställning i ärendet. Vi har förhört den döda mannens anhöriga och kan säga att det inte finns något kring hans personliga förhållande som ändrar det, det finns ingen kriminell koppling alls.

– Mannen beskrivs som en person som älskade vandring och träning.

Daniel Lundgren säger att man fortfarande arbetar brett i ärendet.

Svår terräng

– Vi utreder också om det kan finnas naturliga orsaker till dödsfallet. Terrängen där han hittades är svår med stora höjdskillnader, lodräta stup, stora stenar och höga klippor, själva fyndplatsen komplicerar det hela.

Enligt polisen är fyndplatsen en bit från vandringsleden och den ligger också mörkt till.

– Det är egentligen ingen naturlig utsiktsplats ovanför där mannen hittades.

Har förhörts

Personen som hittade mannen har förhörts men Daniel Lundgren vill inte närmare gå in på varför personen befann sig just där.

– Det finns ingen brottsmisstanke, men jag vill av utredningstekniska skäl inte kommentera varför i nuläget.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMordPolisenRättsmedicinalverketSkövde

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare