Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen beredd att hjälpa badet: "Förödande om det skulle behöva stänga"

Publicerad:
Vara utomhusbad behövs anser kommunledningen som vill hjälpa Vara småstad.
Vara utomhusbad behövs anser kommunledningen som vill hjälpa Vara småstad. Foto: Peter HallbŠck

Vara kommun är beredd att hjälpa föreningen Vara småstad att driva utomhusbadet vidare.

– Badet behöver ha öppet i sommar, säger kommunstyrelsens ordförande Gabriela Bosnjakovic (M).

NLT har tidigare berättat om den situation som föreningen vara småstad befinner sig i när det gäller utebadet. Med en anläggning som börjar bli sliten, svårt att få tag på personal och ideella krafter som efter över ett decennium börjar känna att uppgiften att driva badet vidare är övermäktig, vände sig föreningen till kommunen i hopp om en dialog.

Nu ser det ut som om det hela har gett resultat. Visserligen gick föreningens ansökan om hjälp utöver vad kultur- och fritid kunde bevilja, men hos kommunstyrelsen har det blivit gensvar. Dialogen har utmynnat i ett förslag om att hjälpa badet på olika sätt. Ett bidrag på 650 000 kronor till en ny duk är en viktig del, hjälp med drifttekniker och lån av maskiner är ett annat.

– Badet behöver ha öppet i sommar. Det är viktigt inte minst med tanke på coronakrisen. Fler kommer att stanna hemma på semestern i år och då behövs badet, säger Gabriela Bosnjakovic.

Kommunen planerar även att göra en mer långsiktig utredning om hur utomhusbadets långsiktiga fortlevnad ska kunna säkras.

– Det vore förödande om badet skulle behöva stänga, säger Gabriela Bosnjakovic.

Artikeltaggar

Gabriela BosnjakovicNyheterVaraVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.