Ingen invigning av busskuren i Kyrkås

Nyheter
PUBLICERAD:
Invigningen av busskuren i Kyrkås är nu inställd.
Foto: Privat
I Kyrkås har man byggt en ny busskur. I slutet av mars var en invigning planerad. Men den ställs nu in.

Busskuren byggdes under hösten 2019 och var klar när vårterminen 2020 startade. Material till busskuren hade bygdeföreningen fått gratis, där flera företag i bygden skänkt virke, färg och grus till underlaget. Det är medlemmar som har byggt på kvällar och helger. Busskuren står i byn Sandbäck till glädje för många skolbarn, som nu kan vänta på skolbussen under tak. Men någon invigning av kuren som planerat blir det alltså inte, men anledning av coronaviruset.

– Vi ställde först in vårt årsmöte, och invigningen av busskuren är också inställd. Det är så vi får göra. Vi skulle ju namngett kuren då med, men det får vi skjuta på, säger Marita Lundström, ordförande i Kyrkås bygdeförening.

Påskelden i fara

Av tradition så brukar man även ha en påskeld i Kyrkås på påskafton. Det är troligt att även den nu blir inställd.

– Vi ska avvakta tills efter helgen, men jag tror nog att den också blir inställd tyvärr, säger Marita Lundström.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.