• idag
  9 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  25°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vara Konserthus ställer in alla konserter

Nöje/Kultur | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vara konserthus ställer in alla sina föreställningar till 13 april.
Foto: Katarina Kresak
Vid ett extrainsatt styrelsemöte igår kväll beslutade Vara Konserthus styrelse att ställa in all publik verksamhet till och med den 13 april. Beslutet baserar sig på en riskanalys som genomförts.

– Redan nu är de flesta av våra arrangemang under mars inställda eller flyttade. Styrelsen var därför enig om att denna åtgärd är naturlig i rådande samhällssituation. Många av våra kollegor i branschen gör på samma sätt, säger Sture Carlsson, styrelseordförande i Vara konserthus.

Information om inställda och flyttade arrangemang finns på konserthusets hemsida. Enligt pressmeddelandet kommer alla som köpt biljett kommer att bli kontaktade via mail eller sms, och i vissa fall telefonsamtal, med besked vad som gäller för respektive föreställning.

– För oss på Vara Konserthus känns det givetvis viktigt att göra det bästa i den situation som nu råder. Det är en fantastisk säsong som vi nu tvingas avbryta men hälsan går före allt säger Henrik Lillsjö, tf VD.

Vara Konserthus drivs med stöd av Vara Kommun och Västra Götalandsregionen. Varje år besöker cirka 60 000 personer i alla åldrar en föreställning på Vara Konserthus. Sammanlagt visas här runt 180 föreställningar på år.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.