Essungas kommundirektör - så agerar kommunen: "Nossebro Marknad ställs in"

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Essungas kommundirektör Anna Liedholm.
Foto: Mattias Olsson
På torsdagskvällen höll Ledningsgruppen i Essunga kommun möte med anledning av coronaviruset, och efter mötet presenterade man nya riktlinjer på kommunens hemsida.

Efter att mötet var avslutat gick det att läsa följande på kommunens hemsida.

Essunga kommuns ledningsgrupp har tagit följande beslut:

* Kommunen ställer in alla sammankomster för allmänheten som kommunen arrangerar, exempelvis Nossebro marknad i mars och april.

* Kommunen rekommenderar företag, föreningar och andra organisationer att inte anordna aktiviteter för allmänheten och ställa in arrangemang.

* Öppethållande av skolor och förskolor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi har valt att agera resolut. Det är vårt sätt att hörsamma Folkhälsomyndigheten, med tanke på den utveckling som har varit på slutet, säger Essungas kommundirektör Anna Liedholm och fortsätter:

– Situationen har ju ändrats då det nu har förekommit fall av inhemsk smittspridning och att WHO nu klassar corona som en pandemi. Därför har vi valt att vara resoluta. Det är vårt sätt att ta samhällsansvar.

Ni rekommenderar även andra att ställa in sina arrangemang och aktiviteter?

– Ja, precis. Det är viktigt att vara tydlig med att det är en fråga som vi inte råder över. Men vi känner vårt ansvar och vill ge en rekommendation, säger Liedholm.

Kommunen kommer också att vara mer restriktiv med kontakter utanför organisationen.

– Ett beslut som gäller organisationen generellt är att möten som sker med folk utanför organisationen ska avbokas, med undantag för vissa klientbesök i socialtjänsten som måste genomföras, säger Anna Liedholm.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.