Fejkad skärmdump om coronasmittade elever sprids

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Magus Thilén, gymnasiechef på De la Gardiegymnasiet, dementerar att elever på skolan är smittade av corona.
En fejkad skärmdump med NLT:s logga sprids just nu. Där står det att elever på De la Gardiegymnasiet har corona och att elever uppmanas att gå hem.
– Vi har inga bekräftade fall på skolan. Det är en bluff, säger gymnasiechef Magnus Thilén.

I flera dagar har ryktet gått att två elever på De la Gardiegymnasiet har fått corona. Och nu har det dykt det en fejkad skärmdump föreställande en sida på nlt.se där det stod att tio elever på skolan har fått corona.

– Ryktet stämmer inte. Vi har inga bekräftade fall här, säger Magnus Thilén.

NLT:s chefredaktör Calle Sundblad ser mycket allvarligt på det inträffade.

– Det är riktigt bedrövligt. Vi sliter stenhårt på NLT för att ge våra läsare en relevant och korrekt rapportering kring det som händer i samhället just nu och att någon då väljer att göra en fejkad skärmdump som kan skapa en onödig rädsla och oro är illa, säger Calle Sundblad.

– Rubriken är visserligen usel och felstavad men det kan finnas de som går på den ändå, säger Calle Sundblad.

Magnus Thilén ser också allvarligt på den fejkade skärmdumpen och han och Calle Sundblad funderar nu på om de ska polisanmäla tilltaget.

I övrigt förbereder sig skolan på att någon på skolan kan bli smittad.

– Vi gör som så många andra i samhället och ser över vår verksamhet så vi är väl förberedda om vi skulle få en smitta bland elever eller personal, säger Magnus Thilén.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.