Hoppa till huvudinnehållet

Eva fick kvinnodagspris: "Var omtumlande"

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@nlt.se
Eva Andersson fick ta emot sitt pris under fredagen. Här syns hon tillsammans med Anita Karlsson och Tomas Johansson från Centern. Med på bilden är även Tomas dotter Maj Larsson.
Eva Andersson fick ta emot sitt pris under fredagen. Här syns hon tillsammans med Anita Karlsson och Tomas Johansson från Centern. Med på bilden är även Tomas dotter Maj Larsson. Foto: Mattias Olsson

Sedan 2005 har Centerpartiet i Essunga prisat en kvinnlig företagare i kommunen i samband med den internationella kvinnodagen. I år gick priset till Eva Andersson, Din hårvård, som blev minst sagt lycklig över att få ta emot priset.

I vanliga fall delas priset ut på internationella kvinnodagen, men då den nu inföll på söndag så valde man att göra själva utdelningen på fredagsförmiddagen. Och det var en tagen och lycklig Eva Andersson som fick ta emot priset från Anita Karlsson och Tomas Johansson i Centerpartiet, när de överraskade med ett besök på salongen.

– Det var omtumlande, underbart och jättekul. Det hade jag aldrig anat, säger Eva Andersson.

Som pris fick Eva Andersson en blombukett, ett diplom och en tårta.

Eva Andersson var mycket glad över att ha fått priset.
Eva Andersson var mycket glad över att ha fått priset. Foto: Mattias Olsson

I motiveringen som står på diplomet går att läsa följande: "Vi vill uppmärksamma Eva Andersson, Din hårvård, för att hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla".

– Vi kollar vad vi har för kvinnliga företagare och vi vill premiera dem som startar nytt, men även de som har lång och trogen tjänst, och det är kul med Eva som har hållit på så länge här i kommunen, säger Tomas Johansson.

64-åriga Eva Andersson kvalificerar sig definitivt för lång och trogen tjänst.

– Jag började 1972 här på Storgatan och har varit Nossebro trogen, säger Andersson.

Artikeltaggar

CenterpartietNossebroNyheterTomas Johansson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.