Coronasmitta i Skövde - företagscenter håller stängt

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Postnords företagscenter på Vipans gränd är stängt på grund av att en anställd där smittats av coronavirus.
Foto: Privat
En anställd på Postnords företagscenter på Vipans gränd i Skövde har smittats av coronavirus. "Vi är måna om både kundernas och medarbetarnas hälsa och håller därför stängt centret idag, planen är att öppna på måndag igen" säger Anna Kjellander, pressansvarig, Postnord.

Det var tidigt på fredagsmorgonen som SLA nåddes av uppgifterna om att Postnords företagscenter på Vipans gränd, granne med Coop, var stängt.

Låst och stängt

En företagare som precis som vanligt skulle hämta posten i sin postbox möttes av en låst dörr och en informationslapp - "Stängt på grund av sjukdom".

– Det är det enda som står på lappen, inget om när det öppnar igen eller vem man kan kontakta. Det kan ju vara viktiga handlingar som jag har fått med posten idag som jag måste ha, säger företagaren till SLA.

Anställd coronasmittad

När tidningen söker information om varför det är stängt, är det till slut Postnords pressansvariga Anna Kjellander som svarar på frågorna.

– Det stämmer att det är stängt idag. Det beror på att vi har en anställd som har smittats med coronavirus. Vi håller stängt eftersom vi är måna om både våra kunder och våra medarbetare, säger Kjellander till SLA.

"Följer rekommendationer"

Hon vill inte uttala sig närmare om medarbetarens hälsotillstånd eller hur smittan uppdagats.

– Nej, det kan jag inte göra, men jag kan säga att vi följer myndigheternas rekommendationer.

Företagskunder som vill ha sin post får vänta till måndag.

– Tyvärr kommer våra kunder inte att kunna hämta sin post under fredagen, men vi ska öppna på måndag igen.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.