Hoppa till huvudinnehållet

Esplund om semifinalserien: "Vi vinner - vi är ett bättre lag än Bollnäs"

Publicerad:
Johan Esplund
Johan Esplund Foto: Sören Turesson

Blir det andra raka SM-finalen för Villa?

– Ja, kommer vi upp på vår nivå så vinner. Vi är ett bättre lag än Bollnäs, säger Villas magiker Johan Esplund inför lördagens semifinal hemma mot Bollnäs.

På lördag kväll smäller det i Sparbanken Lidköping Arena när ett formstarkt Villa (åtta raka segrar) tar emot Bollnäs i semifinalserien som avgörs i bäst av fem matcher.

Är elfte gången på de elva senaste säsongerna som Villa och Bollnäs möts i en semifinalserie. Både 2012 och 2016 vann Villa med 3-1 i matcher och avgjorde på Sävstaås i Bollnäs som ni ser i faktarutan.

2011 och 2017 blev det dock 0-3 i matcher för Villa som inte har Bollnäs som någon favoritmotståndare vilket tre segrar på de elva senaste matcherna i elitserien/slutspelet är ett bevis för.

Tre raka förluster

– Bollnäs är ett bra lag som spelare ett lågt försvarsspel. Att vi trivs bättre mot offensiva lag som Sandviken och Västerås är ingen hemlighet. Dom går mer för det och då får vi ytor, säger Johan Esplund.

Villa föll mot Bollnäs i World cup i oktober och i elitserien blev det 1-2 hemma och 4-5 borta.

– Men vi är mycket bättre nu. Då var vi skadedrabbade och det är ett helt annat Villa som åker ut på lördag, lovar Johan.

Från Villas hemmamatch mot Bollnäs i november som slutade 1-2.
Från Villas hemmamatch mot Bollnäs i november som slutade 1-2. Foto: Sören Turesson

På Sävstaås har Villa tagit en av tio poäng på de fem senaste matcherna. Senaste segern i Bollnäs kom i mars 2016.

– Utomhus på Sävstaås gynnar Bollnäs spel helt enkelt. Samtidigt har det varit många jämna matcher där där vi har haft lite studs emot. Men det spelar ingen roll för hemma ska vi vinna.

Hur kul ska det bli på lördag?

– Fantastiskt roligt. Det är sådana här matcher man längtar efter och det ska bli grymt kul.

Vinner ni?

– Ja, kommer vi upp i vår nivå så vinner. Vi är ett bättre lag än Bollnäs helt enkelt.

Vad är viktigast?

– Att vi sätter fart på bollen, spelar på fler spelare och har ett litet högre försvarsspel. Precis som vi har gjort på slutet. Helas laget är i jättebra form och alla är friska och laddade.

Vad ska ni främst se upp med i Bollnäs?

– Dom har ju många vinnarskallar som Fagerström, Mossberg, Hellmyrs, Mickelsson med flera som kan göra grejer på egen hand. Men det spelar ingen roll - är vi där till hundra procent så vinner vi.

Spelar Villa SM-final den 21 mars?

– Jajamen - det gör vi.

Hur går det på lördag?

– Vi vinner med några bollar, lovar Esplund.

Artikeltaggar

BandyBollnäs IFJohan EsplundSM-slutspel i bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.