Hoppa till huvudinnehållet

SAS ställer in avgångar på grund av coronaviruset

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Företaget har sett en kraftig nedgång i resor till bland annat norra Italien, men kommer att fortsätta att flyga till Milano och Bologna men med reducerad kapacitet.

Företaget ställer också in avgångar inom Norden och till andra destinationer i Europa.

-Vi reducerar kapaciteten efter rådande efterfrågan och reducerar antalet avgångar per dag eller vecka, säger Freja Annamatz.

-Vi bokar om passagerare till andra flyg och de får möjlighet att omboka eller välja att inte åka med oss. För de allra flesta innebär det en annan tid samma dag eller en närliggande dag. Vi kommer att kontakta alla passagerare som berörs.

SAS kommer också att göra nedskärningar i administrationen och personalkostnaderna vilket kan innebära permitteringar, tjänstledighet eller tidigarelagd pension. Åtgärderna gäller inte bara i Sverige utan i hela SAS.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesSAS

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.