Hoppa till huvudinnehållet

Vänermuseet planerar ny basutställning

Publicerad:
Foto: Daniel Strandroth

Vänermuseets basutställningar börjar bli slitna. Nu planeras för en ny sådan med tänkt invigning jubileumssommaren 2021, då museet fyller 25 och Lidköping 575 år.

Nuvarande basutställningar är tio år gamla och har sett bättre dagar, konstateras i protokollet efter kultur- och fritidsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 20 februari.

"För att museet ska vara ett relevant, modernt och attraktivt besöksmål (...) behöver man följa med i tidens utveckling inom utställningsteknik, berättarteknik och formspråk."

Kostnaden för en ny basutställning beräknas uppgå till tre miljoner kronor. Av dessa utgörs 1,5 miljoner av enhetens egna riktade projektmedel och verksamhetsmedel. I en första etapp föreslås kultur- och fritidsnämnden anslå 700 000 kronor. Den 5 mars tas ärendet upp för beslut.

För övrigt kan noteras att Vänermuseet, trots slitna basutställningar, lyckats bli nominerat till utmärkelsen Årets museum som delas ut i Visby i april.

Artikeltaggar

LidköpingNöje/KulturNyheterVänermuseet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.