V vill ge bussar en gräddfil

Publicerad:
Behöver busstrafiken i Lidköping en gräddfil för att kunna hålla tider? Utred saken, anser Vänsterpartiet i en motion. Foto: Sören Turesson

Anlägg bussfiler på utvalda sträckor i Lidköping så att bussarna anländer i tid.

Så lyder innehållet i Vänsterpartiets senaste motion.

Vänsterpartiet förespråkar ett ökat åkande med kollektivtrafiken i Lidköping. Men för att busstrafiken ska fungera måste tider hållas så att resenärerna hinner med anslutningstrafik, menar V. Vid rusningstider under morgon och eftermiddag uppstår det köbildningar på ett antal knutpunkter i Lidköping.

Därför borde busskörfält skapas på utvalda sträckor så att bussarna kommer fram i tid, menar partigruppen och hänvisar till Skövde kommuns körfältslösning. Nu vill man att frågan ska kartläggas och utredas.

Motionen lämnas under måndagens kommunfullmäktige och kommer troligtvis att behandlas i samhällsbyggnadsnämnden.

Artikeltaggar

KollektivtrafikLidköpingNyheterPolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare