Vad gör kommun åt den stora bristen på ställplatser i kommun?

Insändare
PUBLICERAD:
Så här ser det ut i Mariestad.
Foto: Charlotte Ferneman

I offensiva kommuner där man välkomnar turister byggs det ut ställplatser för husbilar i takt med att antalet husbilar i landet snabbt ökar. I Lidköping satsas inget på detta?

Vet att det finns platser på Kronocampingen till hög kostnad och med en uppsjö av upplevelser. Dock är husbilsägare inte betjänta av denna överdrivna service eftersom det i husbilen finns alla de bekvämligheter som behövs.

Det enda som behövs är en yta för husbilen, gärna en elstolpe. De sex platser som finns vid Östra hamnen en stund på sommaren räcker inte på långa vägar. Vad gör kommun åt detta? Är fler platser på gång? Om inte varför? Mitt förslag är att upplåta 20 platser på norra delen av parkeringen vid Arenan. Vid vattnet nedanför Rörstrands skulle vara ypperligt att anlägga lite platser. Vid småbåtshamnen finns några platser men här skulle vara utmärkt att utöka platserna och servicen. Tag lärdom av Mariestad, Kristinehamn, Askersund, Sjötorp m fl, m.fl.

Husbilsägare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.