• idag
  5 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  12°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  12°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Träd över vägar - fortsatt riktigt blåsigt i Skaraborg

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
Det är fortsatt riktigt blåsigt i Skaraborg. SMHI varnar för stormbyar och höga vattenflöden. Under natten mot lördag skickade Räddningstjänst till väg 2578 vid Ulriksdal i Lidköping på natten till lördagen.

Detta efter att träd fallit över vägen. Vid 02.30-tiden ska hindret ha tagits bort. Vid 11-tiden under lördag rapporterade trafikverket om att träd fallit över väg 2578 från Cirkulationsplats Lidköping N till Åsegapet och trafiken påverkades i båda riktningarna.

Träd delvis över vägen. Personal på väg till platsen

Även på riksväg 26 söder om Skultorp i Skövde kommun har träd fallit. Det ska vara svårt för lastbilar att passera platsen, enligt Trafikverket som har satt prognosen för det arbetet till klockan 08 på lördagsmorgonen.

Flera tågsträckor är stängda och varningar om oväder har gått ut via SMHI:s hemsida. Det handlar om höga flöden och kraftiga vindar som blåser upp mot storm i byarna. Blåsandet fortsätter under hela lördagen.

Håkantorp-Gårdsjö är stängd under lördagen.

Övriga banor som påverkas är:

Uddevalla-Strömstad: stängd lördag och söndag

Herrljunga-Borås: stängd lördag

Varberg-Borås: stängd lördag och söndag

Herrljunga-Vänersborg: stängd lördag

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.