Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa - och här är snackisarna

Publicerad:
Tim Persson slog till med fyra mål och tre assist måt Åby/Tjureda.
Tim Persson slog till med fyra mål och tre assist måt Åby/Tjureda. Foto: Sören Turesson

Villa satte nytt eget målrekord när Åby/Tjureda krossades på bortaplan med hela 18-3 i elitserieavslutningen. Här är spelarbetygen, snabbanalysen och de hetaste snackisarna.

Snabbanalys

Kattens lek med råttan, män mot pojkar, spel mot ett mål. Ja, vad ska man säga efter 18-3? Siffrorna talar sitt tydliga språk och Åby/Tjureda var faktiskt pinsamt dåligt. Villa fick oceaner av ytor att brodera på. Och Villa ska ha beröm för att man utnyttjade det och inte gled omkring på en skridsko utan tog tillfället i akt att leka av sig på ett härligt sätt.

Största segern

Villa hade tidigare gjort 15-3 två gånger i elitserien - 2009 borta mot Katrineholm och 2014 hemma mot Tillberga. Fram till den 16 februari 2020 var det klubbens största seger i högsta serien. Nu rök rekordet all världens väg. 18-3 blir inte lätt att slå framöver.

Stjärntrio vilade

Villa vilade Johan Esplund, Felix Pherson och Jesper Eriksson. Innebar att man bara hade två avbytare i form av Martin Andreasson och Albin Thomsen - plus målvakten Jesper Thimfors. Undrar just om det blivit 25-3 annars?

Ovana fyramålsskyttar

Att Tim Persson gör fyra mål är inte vanligt men det är än mer ovanligt att Petter Björling slår till med fyrling. Var nästan så att man fick gnugga sig i ögonen för att förstå vad som hände därute på isen. Målen var dessutom riktigt snygga och Tim kryddade även med att svara för tre assist.

Mål nummer 100

Tim Persson brände ett jätteläge i slutsekunderna i fredags hemma mot Sandviken vilket då hade varit hans mål nummer 100 i Villadressen i elitserien/slutspelet. Nu kom mål nummer 100 istället i den sjätte minuten när Martin Karlsson frispelade Tim som enkelt satte 2-1. Och nu är han dessutom uppe i 103 mål!

Mål nummer 99

Joakim Andersson slog till med ett hattrick i första halvlek vilket var mål nummer 97, 98 och 99 i Villadressen. Snällt nog så sparade "Jocke" sitt jubileumsmål till den första SM-kvartsfinalen på lördag i stället.

Nio mål av Wikblad

Seriesegrande Edsbyn körde över Vetlanda på bortais med hela 13-3 och Oscar Wikblad satte sanslösa nio mål! Fantastiskt och Oscar vann både elitseriens skytteliga (49 mål) och poängliga (56 poäng). Villas Joakim Andersson blev trea i skytteligan på 36 mål och tvåa i poängligan med sina 46 poäng.

Artikeltaggar

BandyElitserien i bandyJohan LöfstedtPetter BjörlingTim PerssonVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.